Alat za korištenje


Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine novog baštenskog traktora

Tražite najbolje rješenje za novi baštenski  traktor? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru onog pravog.

Prava veličina za posao

U principu, ako je vaša bašta veća i otvorenija, važnije je da vaš baštenski traktor ima veliku širinu košenja. Međutim, ako postoje brojne prepreke poput drveća i grmlja, bolji je izbor baštenski traktor koji je dovoljno malen da prođe i kroz najuži prolaz. U paleti Husqvarna baštenskih traktora nudimo traktore sa širinom košenja od 77 cm do 137 cm.

Sakupljač ili bočno izbacivanje?

Husqvarna baštenski traktor pomaže vam postići prvoklasne rezultate zahvaljujući metodi košenja koja najbolje odgovara vašem travnjaku. Odaberite model sa ugrađenim sakupljačem kada želite sakupljati otkos i dobiti uredan travnjak. Za brzo i učinkovito košenje odaberite traktor sa bočnim izbacivanjem. Prebacite se na način rada BioClip® (usitnjavanje) kada je vrijeme za đubrenje vašeg travnjaka.


Pribor za više namjena

Naši baštenski traktori mogu biti opremljeni sa najrazličitijom dodatnim priborom tako da traktor možete upotrebljavati cijele godine za različite svrhe. Primjera radi, možete ga upotrebljavati kao sakupljač lišća, grablje za mahovinu, grabulje za mahovinu i razbacivač za pripremu travnjaka, četku koja se montira naprijed, dasku za snijeg ili bacač snijega za čišćenje prilaza i staza, a postoji i priključak za prikolicu koji vam olakšava rad u bašti.

Tractor with snow blade

Izbor prijenosa

Baštenskim traktorom sa hidrostatičkim prijenosom puno se lakše upravlja nego traktorom sa ručnim prijenosom. Ručni prijenos prisiljava vas da zaustavite traktor svaki put kada mijenjate brzine. Hidrostatički prijenos omogućuje neprimjetno prilagođavanje prilikom vožnje.

Postoje dva različita hidrostatička rješenja za prijenos. Za najveću udobnost odaberite traktor sa prijenosom na pedale kod kojeg se posebnim pedalama upravlja brzinom i smjerom za kretanje prema naprijed i natrag. Druga je mogućnost hidrostat kojim se upravlja ručkom. Ručkase nalazi na blatobranu i može je se jednostavno dosegnuti sa vozačkog sjedala.

Nekoliko činjenica koje će vam pomoći da odaberete pravi traktor:


 1. Baštenski traktor sa ugrađenim sakupljačem ima najučinkovitiji sistem za sakupljanje. 

 2. Kada kosite visoku i grubu travu, najučinkovitije rezno kućište je sa bočnim izbacivanjem. 

 3. Korištenje različitih vrsta pribora, naši traktori mogu biti nadograđeni za sakupljanje, BioClip® košenje i izbacivanje, kako bi odgovarao vašoj vrsti travnjaka i navikama košenja. 

 4. Većina traktora s bočnim izbacivanjem mogu se opremiti sakupljačem sa dvije ili tri korpe.

 5. Svi traktori sa bočnim izbacivanjem mogu biti opremljeni sa 2 ili 3 pribora za sakupljanje. 

 6. Svi traktori sa bočnim izbacivanjem mogu biti opremljeni sa BioClip® priborom za rezanje.


 7. Budući da traktori sa ugrađenim sakupljačem nemaju deflektor koji je izbočen na jednoj strani reznog kućišta, oni mogu raditi u užim prostorima od modela sa bočnim izbacivanjem.

Uporedite naše proizvode i dobijte više informacija na stranica o baštenskim traktorima 

Povezani artikli

 • Brushcutter off set post
  Alati za korištenje

  Husqvarnini trimeri i motorne kose - dizajnirani da poboljšaju vaše poslovanje

  Smanjiti težinu i povećati efikasnost. To je na vrhu naše liste kada u Husqvarni razvijamo nove karakteristike za naše trimere i motorne kose. Evo detaljnijeg pogleda na ono što smo stvorili da bismo poboljšali vaše poslovanje.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korištenje

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Hedge Trimmer 226HD60S
  Alati za korištenje

  Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

  Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.