Alat za korištenje


Stvari koje trebate razmotriti kada kupujete novi rajder

Da li imate veliki travnjak za košenje? Evo nekoliko stvari koje bi vam trebale biti na umu prije nego kupite rajder.

Odabir pravog rajdera za posao uglavnom zavisi od vrste trave koju ćete kositi i kako bašta izgleda. Sa našim Combi reznim kućištem, vi možete da izaberete dvije rezne tehnike. Izbacivanje pozadi ili BioClip®. Evo nekoliko stvari koje ih razlikuju jednih od drugih. 


Izbacivanje pozadi za visoku travu

Ako planirate da kosite visoku, divlju travu, ili grublje vrste trave, najbolje je da idete na rajder sa reznim kućištem izbacivanja pozadi koji može upravljati sa velikom količinom trave. 

BioClip® za finije travnjake

Da li imate dobro održavan travnjak koji se kosi mnogo? Onda bi BioClip® bio najpogodniji za vaše potrebe. Fino izrezani otkos se vraća travnjaku kao đubrivo. Svi naši modeli rajdera imaju ovu opciju.

Pogon na sva četiri točka

Ako vaš travnjak može biti klizav ili ima strmine na mjestima, ili ako namjeravate koristiti rajder tokom cijele godine, AWD (pogon na sva četiri točka) je odlična investicija. Daje vam bolju vuču kada vam je to potrebno.

Profesionalac ili kućevlasnik

Ukoliko tražite rajder za profesionalno korištenje tokom cijele godine, sa većim površinama za održavanje, najbolje je da idete na naše napredne rajdere, kao što su R 422Ts AWD, opremljenim sa stvarima kao što su prednja svjetla, servisnim podsjetnikom sa metrom satom i premijum sjedištem. Ako ste kućevlasnik, vi ćete sigurno biti zadovojniji sa manjim modelima za praktično skladištenje.

Jednostavan za vožnju i manevrisanje

Svi naši rajderi imaju rezno kućište montirano naprijed, kako biste imali bolju kontrolu kroz vaše područje rada. Ova vrsta reznog kućišta vam također omogućuje da dosegnete ispod grmlja, i priđete bliže ogradama i zidovima. 

Mi također imamao o jedinstvenu artikulaciju upravljanja koji čine naše rajdere jednostavnim za rukovanje. Vi ćete raditi još učinkovitije, i brže ćete dobiti odlične rezultate, a sa manje napora. Osim toga, širok asortiman pribora vam pomaže da završite ostale baštenske zadatke tokom cijele godine. Sa ili bez pogona na sva četiri točka - odluka je na vama. 

Rider 300-series - how to use film

Stvari koje treba imati na umu kada se kupuje Husqvarna rajder:


Tražite priključke kao što su četka za uklanjanje trave, lišća ili krhotina. Grabulje za mahovinu, prozračivač, rasipač i prikolica za pripremu travnjaka, te ralica za snijeg, duvač snijega ili četku montiranu naprijed da očisti ulaze ili staze tokom cijele godine.  

Uporedite naše proizvode i saznaje više informacija na stranica za kategoriju rajderi

 

Povezani artikli

 • Brushcutter off set post
  Alati za korištenje

  Husqvarnini trimeri i motorne kose - dizajnirani da poboljšaju vaše poslovanje

  Smanjiti težinu i povećati efikasnost. To je na vrhu naše liste kada u Husqvarni razvijamo nove karakteristike za naše trimere i motorne kose. Evo detaljnijeg pogleda na ono što smo stvorili da bismo poboljšali vaše poslovanje.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korištenje

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Hedge Trimmer 226HD60S
  Alati za korištenje

  Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

  Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.