Alat za korištenje


Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.


Dvostrane makaze za oblikovanje žive ograde

Dvostrane makaze za živu ogradu najbolji su izbor ako oblikujete živu ogradu, a možete ih upotrebljavati i za šišanje žive ograde do visine prsa. Dvostranim makazama za živu ogradu  također se može dodati podesiva stražnja ručka za povećanu fleksibilnost i bolju ergonomiju prilikom bočnog šišanja žive ograde.


Jednostrane makaze za živu ogradu za veća područja

Jednostrane makaza za živu ogradu prvenstveno su osmišljene za ravne dijelove vaše žive ograde. Zahvaljujući oštricama na jednoj strani reznog sječiva nož može biti duži, a da se pritom ne poveća težina uređaja. Duža oštrica omogućuje obrezivanje veće površine u jednom zamahu.


Makaze za živu ogradu na teleskopskoj dršci za veći domašaj

Makaze za živu ogradu na teleskopskoj dršci upotrebljavaju se za obrezivanje visokih i niskih živih ograda te zelenila na tlu. Makazama za živu ogradu na teleskopskoj dršci možete obrezivati visoke živice bez ljestvi. Mogućnost naginjanja reznog sječiva poboljšava dohvataj i brzinu kod obrezivanja visokih ili niskih živih ograda. Motor djeluje kao protuteža reznom sječivu pa je uređaj dobro izbalansiran tokom rada.

Baterijske makaze za živu ogradu

Moderne makaze za živu ogradu su snažne, nevjerojatno tihe i ne proizvode gotovo nikakve vibracije. Svi Husqvarnini proizvodi upotrebljavaju istu vrstu punjača, a punjenje baterije od 4,3 Ah traje između 30 i 50 minuta. Dodatne baterije ili baterija za nošenje na leđima omogućuje vam cjelodnevni rad. Baterijski proizvodi savršeni su za rad na javnim površinama ili područjima osjetljivima na buku, na primjer bolnicama, trgovačkim centrima, domovima za njegu, gradskim parkovima ili školama.


Nekoliko činjenica koje će vam usput pomoći


 1. Obratite pažnju na to da makaze za živu ogradu imaju sistem za učinkovito prigušivanje vibracija radi učinkovitije i udobnije upotrebe. 

 2. Makaze za živu ogradu sa regulacijom emisija bolje su za vas i za okolinu.

 3. Odaberite makaze za živu ogradu sa odgovorajućom dužinom reznog sječiva kako biste bez problema odradili posao koji ste sebi zadali.

Uporedite naš proizvod i dobijte više informacija na stranica za makaze za živu ogradu

What to think about when buying a hedge trimmer

Povezani artikli

 • Brushcutter off set post
  Alati za korištenje

  Husqvarnini trimeri i motorne kose - dizajnirani da poboljšaju vaše poslovanje

  Smanjiti težinu i povećati efikasnost. To je na vrhu naše liste kada u Husqvarni razvijamo nove karakteristike za naše trimere i motorne kose. Evo detaljnijeg pogleda na ono što smo stvorili da bismo poboljšali vaše poslovanje.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korištenje

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Blower 525BX
  Alati za korištenje

  Šta trebate razmotriti prilikom kupovine duvača

  Duvač je odlično sredstvo za čišćenje od lišća, otpadaka, trave i obrezane žive ograde. Ali, našta trebate obratiti pažnju prilikom kupovine novog duvača? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine. Nudimo duvače za sve vaše potrebe. Ako znate za što ćete ga upotrebljavati, mi vam možemo pomoći odabrati onaj pravi.