Alat za korištenje


Stvari koje trebate razmotriti kada kupujete kosačicu

Želite da kupite kosačicu za travu? Prva stvar na koju trebate obratiti pažnju jeste veličina travnjaka i način na koji ga želite kositi. Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine.


Nemojte zaboraviti da svaki put kada pokosite 1.000 metara travnjaka prohodate dva do tri kilometra. To znači da samohodne kosačice postaju sve privlačnije. Vrsta travnjaka i učestalost košenja određuju vaš izbor reznog sistema. Zadnje i bočno izbacivanje učinkovito je za visoku, gustu i grublju travu te travnjake koji se rijetko kose.


Malčiranje prirodno đubri vaš travnjak

Metoda BioClip® (usitnjavanje) savršena je ako želite prvoklasne rezultate i ako često kosite. Sitno košena trava služi kao gnojivo za travnjak i čini ga otpornijim na suše.

Biranje kosačice za travu sa sakupljačima

Kosačice za travu sa sakupljačima uredne su i štede vrijeme jer više ne morate grabljama skupljati otkos nakon košenja. U jesenje doba sakupljače možete upotrijebiti za lišće, a savršeni su i ako želite izbjeći alergijske reakcije na travu i smanjiti širenje sjemena korova.

Biranje kosačice za travu koja najbolje odgovara vašim potrebama:


 1. Odlučite sa za širinu reznog kućišta prema veličini vašeg travnjaka.


 2. Ako je vaš travnjak srednje do velike veličine, preporučuje se kupovina samohodnog modela. 3. Ako je vaš travnjak srednje veličine, a vama je draže ubaciti malo fizičke aktivnosti tokom košenja, mogli biste razmisliti o kupovini kosačice za travu na guranje.


 4. Ako je vaš travnjak male veličine, mogli biste razmisliti o kupovini ručne kosačice koja ne ispušta direktne emisije i bukom ne uznemiruje vaše komšije. 5. Ako niste sigurni koji sistem rezanja odgovara vašem travnjaku i vaše najbolje navike košenja, trebali biste izabrati kosačicu koja obrađuje nekoliko reznih sistema: izbacivanje, prikupljanje i BioClip® (usitnjavanje).

Uporedite naše proizvode i dobijte više informacija na stranica o kosačicama

Lawnmower LC 348 V

Povezani artikli

 • Brushcutter off set post
  Alati za korištenje

  Husqvarnini trimeri i motorne kose - dizajnirani da poboljšaju vaše poslovanje

  Smanjiti težinu i povećati efikasnost. To je na vrhu naše liste kada u Husqvarni razvijamo nove karakteristike za naše trimere i motorne kose. Evo detaljnijeg pogleda na ono što smo stvorili da bismo poboljšali vaše poslovanje.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korištenje

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Hedge Trimmer 226HD60S
  Alati za korištenje

  Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

  Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.