Alat za korištenje


Šta trebate razmotriti prilikom kupovine duvača

Duvač je odlično sredstvo za čišćenje od lišća, otpadaka, trave i obrezane žive ograde. Ali, našta trebate obratiti pažnju prilikom kupovine novog duvača? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine. Nudimo duvače za sve vaše potrebe. Ako znate za što ćete ga upotrebljavati, mi vam možemo pomoći odabrati onaj pravi.


Ručni ili za nošenje na leđima?

Kada kupujete duvač, važno je razmisliti zašta ćete ga zapravo upotrebljavati. Ako ćete ga upotrebljavati u kraćim razdobljima i za manje količine otpadaka, bolji je izbor lagan i prilagodljiv ručni duvač za lišće kao što je Husqvarna 125B.. Ako ćete raditi duže vremena i sa većim količinama za otpuhivanje, bolji je izbor leđni duvač.

Leđni duvači djele se u dvije kategorije: za opšte profesionalne poslove i za izuzetno zahtjevne poslove. Najsnažniji duvač jest Husqvarna 580BTS, čiji filtrirani ulaz vazduha osigurava duže vrijeme rada i nesmetanu upotrebu.

Pretvorite duvač u vakum

Duvač se također može pretvoriti u usisivač za usisavanje trave, otkosa i lišća sa tla. Posebno je koristan na mjestima na kojima otpatke ne želite razbacivati okolo, na primjer oko jezerca ili parkiranog automobila. Husqvarna 125BVx isporučuje se sa kompletom za usisavanje.

Baterijski ili benzinski?

Moderni baterijski duvači su lagani, snažni, nevjerojatno tihi i ne proizvode gotovo nikakve vibracije. Svi Husqvarnini proizvodi upotrebljavaju istu vrstu punjača, a punjenje baterije od 4,2 Ah traje između 30 i 50 minuta. Dodatne baterije ili baterija za nošenje na leđima omogućuje vam cjelodnevni rad. Baterijski duvači savršeni su za poslove u zatvorenim prostorima ili kada radite na područjima osjetljivima na buku, na primjer bolnicama, školama ili gradskim parkovima. Ako obavljate zahtjevnije poslove, kao što je pomjeranje velike količine mokrog lišća, preporučujemo da razmislite o benzinskom leđnom duvaču jer je on prikladniji za taj posao.

Stvari koje trebate razmotriti kada kupujete duvač:


 1. Budite sigurni da je jednostavan za pokretanje i korištenje.

 2. Odaberite duvač sa manjom vibracijom, da biste izbjegli umor i povrede od vibracije.

 3. Obratite pažnju  na to da imaju dovoljno visoku brzinu vazduha i ispuh za predviđen posao.

 4. Ako dugo radite, obratite pažnju na to da leđni duvač imaju udobne naramenice i pojas oko struka i široke naramenice radi smanjenja opterećenja.


Uporedi naše proizvode i dobij više informacija na stranica o duvačima


Blowing away leaves in the garden

Povezani artikli

 • Brushcutter off set post
  Alati za korištenje

  Husqvarnini trimeri i motorne kose - dizajnirani da poboljšaju vaše poslovanje

  Smanjiti težinu i povećati efikasnost. To je na vrhu naše liste kada u Husqvarni razvijamo nove karakteristike za naše trimere i motorne kose. Evo detaljnijeg pogleda na ono što smo stvorili da bismo poboljšali vaše poslovanje.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korištenje

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Hedge Trimmer 226HD60S
  Alati za korištenje

  Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

  Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.