Alat za korištenje


Stvari koje trebate imati na umu kada kupujete bacač snijega

Tražite novi bacač snijega? Evo nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju prije kupovine.

Ako želite bacač snijega koji najbolje odgovara vašim potrebama, morate uzeti u obzir područja koje želite očistiti i uobičajene snježne uslove u vašem dijelu zemlje. Bacač snijega sa snažnim motorom i velikom radnom širinom uštediće vam vrijeme ako je područje veliko i pokriveno dubokim teškim snijegom. Za manja područja pokrivena suhim snijegom potrebno je manje snage. Husqvarnina paleta bacača snijega uključuje nekoliko različitih veličina motora i radnih širina između 61 cm i 76 cm.


Jednofazni bacači za manje poslove oko kuće

Jednofazni bacač jednostavnia je mašina koja je savršena ako obavljate nezahtjevno čišćenje snijega oko vaše kuće. Za razliku od dvofaznog bacača jednofazni bacač snijega nema izbacivača za otpuhivanje. Također nema pogonske točkove nego je pogonjen svrdlom.

Dvofazni bacači za teži snijeg

Dvofazni modeli su najučinkovitiji za težak i nabijen snijeg. Dvofazno znači da snijeg prolazi kroz mašinu u dva koraka; prvo prolazi kroz svrdlo prije nego što dođe do izbacivača za otpuhivanje koji ga otpuhne kroz žlijeb. Dvofazni modeli također imaju pogonske točkove.

Još nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine bacača snijega:


Bacačem snijega sa servo uređajem jednostavnije se upravlja nego drugim modelima. Odaberite model sa servo uređajem ako trebate često skretati: bilo prilikom čišćenja velikih otvorenih područja na kojima mnogo puta morate ići naprijed i nazad prilikom uklanjanja snijega sa krivudavih staza.

 • Izbjegnite probleme s hladnim startom kupovinom modela sa električnim pokretanjem. To puno pomaže, posebno kada su dani posebno hladni.
 • Za udobnu vožnju po vrlo niskim temperaturama odaberite bacač snijega s grijanim ručkama.

Usporedite naše proizvode i saznajte više na stranica o bacačima snijega.


Povezani artikli

 • Brushcutter off set post
  Alati za korištenje

  Husqvarnini trimeri i motorne kose - dizajnirani da poboljšaju vaše poslovanje

  Smanjiti težinu i povećati efikasnost. To je na vrhu naše liste kada u Husqvarni razvijamo nove karakteristike za naše trimere i motorne kose. Evo detaljnijeg pogleda na ono što smo stvorili da bismo poboljšali vaše poslovanje.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korištenje

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Hedge Trimmer 226HD60S
  Alati za korištenje

  Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

  Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.