Upotreba


Zatezanje lanca na vašoj Husqvarna pili

Što duže koristite, lanac postaje duži. Opušten lanac može iskočiti i izazvati ozbiljne čak i fatalne povrede. Zato je veoma važno da podesite lanac ispravno . Provjeravajte napetost lanca svaki put prilikom dopunjavanja. NAPOMENA: Nova lančana pila ima period trajanja tokom kojeg ga morate provjeravati ćešće. 


No Image Available

Vodič za zatezanje lanca na vašoj motornoj pilom

 1. Otkačite kočnicu lanca.
 2. Otpustite maticu na vodilici koja drže poklopac spojke, koristeći kombinaciju viličastog ključa.
 3. Podignite vrh vodilice i rastegnite lanac zatezanjem vijka lanca za zatezanje okretanjem u smjeru kazaljke na satu pomoću kombinacija viličastim ključem. Zategnite lanac dok ne visi višak na donjoj strani vodilice. Provjerite da možete povući krug lanca slobodno rukom, a da se ne visi na dnu vodilice.
 4. Koristite kombinaciju viličastim ključem da ponovno zategnite matice.

Povezani članci

 • Book shelves
  Travnjak i vrt

  Brzi vodič za rezbarenje sa motornom pilom

  Plemenita i sve popularnija umjetnost rezbarenja sa motornom pilom, datira iz drevne umjetnosti oblikovanja drveta, koja je modernizovana tokom 1950-ih, do prvog umjetnika sa motornom pilom.  

 • Travnjak i vrt

  Kako da postavite reznu glavu na vaš Husqvarna rajder

  Vaš Husqvarna rajder je svestrana mašina koja vam dozvoljava da mijenjate dodatke, u zavisnosti od posla koji trebate uraditi. Montiranje vaše rezne glave ili dodatka na rajder se jednostavno radi i za to je potrebno svega nekoliko minuta. Upozorenje! Nosite zaštitne naočale dok postavljate jedinicu za rezanje. Opruga koja zateže pojas može da pukne i da izazove ozbiljne povrede. 

 • Travnjak i vrt

  Kako da instališete set za malčiranje na vašu Husqvarna kosačicu

  Pratite ovaj vodič kako biste instalisali set za malčiranje na vašu Hisqvarna kosačicu  Sjetite se da je oštrica oštra, zato zaštitite svoje ruke sa rukavicama i/ili umotajte oštricu sa teškom krpom.