Upotreba


Kako da postavite reznu glavu na vaš Husqvarna rajder

Vaš Husqvarna rajder je svestrana mašina koja vam dozvoljava da mijenjate dodatke, u zavisnosti od posla koji trebate uraditi. Montiranje vaše rezne glave ili dodatka na rajder se jednostavno radi i za to je potrebno svega nekoliko minuta. Upozorenje! Nosite zaštitne naočale dok postavljate jedinicu za rezanje. Opruga koja zateže pojas može da pukne i da izazove ozbiljne povrede. 

No Image Available

Popis za provjeru prilikom montaže rezanog kućišta

 1. Postavite rajder na ravnu površinu i aktivirajte ručnu kočnicu.
 2. Provjerite da je poluga za podešavanje visine rezanja u najnižem položaju, i da su poluge za dizanje jedinice za rezanje u položaju za košenje.
 3. Gurnite okvir opreme dole i postavite potporu za okvir.
 4. Uključiti pojas u držač pojasa.
 5. Gurnite kućište unutra i stavite prednje vodeće utikaće u utore na okviru opreme, jedan na svakoj strani. Budite oprezni kako bi izbjegli povrede svoju ruku.
 6. Gurnite jedinicu unutra, tako da se unutrašnje utikači dotaknu dno okvira opreme za utore.
 7. Namjestite pogonski pojas oko pogonskih točkova rezne jedinice. Provjerite da li je pojas postavljen na ispravnoj strani zateznog pojasa točka.
 8. Priključite se na podupirače podešavanja visine.
 9. Osigurajte zavrtanj opruge.
 10. Postavite poklopac.

Povezani artikli

 • Book shelves
  Travnjak i vrt

  Brzi vodič za rezbarenje sa motornom pilom

  Plemenita i sve popularnija umjetnost rezbarenja sa motornom pilom, datira iz drevne umjetnosti oblikovanja drveta, koja je modernizovana tokom 1950-ih, do prvog umjetnika sa motornom pilom.  

 • Travnjak i vrt

  Kako da instališete set za malčiranje na vašu Husqvarna kosačicu

  Pratite ovaj vodič kako biste instalisali set za malčiranje na vašu Hisqvarna kosačicu  Sjetite se da je oštrica oštra, zato zaštitite svoje ruke sa rukavicama i/ili umotajte oštricu sa teškom krpom. 

 • Travnjak i vrt

  Zatezanje lanca na vašoj Husqvarna pili

  Što duže koristite, lanac postaje duži. Opušten lanac može iskočiti i izazvati ozbiljne čak i fatalne povrede. Zato je veoma važno da podesite lanac ispravno . Provjeravajte napetost lanca svaki put prilikom dopunjavanja. NAPOMENA: Nova lančana pila ima period trajanja tokom kojeg ga morate provjeravati ćešće.