Od profesionalaca


Upoznajte šampiona koji koristi motornu pilu prvakinju u takmičenju

WLC, Svjetsko takmičenje u sječi, se organizuje svake dvije godine, kada se proesionalna elita u sječi iz cijelog svijeta takmiči u pet različitih disiplina: Precizno obaranje, mijenjanje lanca na pili, precizno piljenje sa dva različita metoda i penjenje. 


WLC 2016 EN

Sve se obavlja na sat i treba biti završeno na siguran i bezbjedan način, uz savršen rezultat. Mi imamo šansu da upoznamo jednog od takmičara iz Husqvarna "H-tima" tiokom jednog od njihovih treninga u kampovima. To je Urs Amstutz iz Švicarske, koji je postao svjetski prvak 2014 godine, u jednom od dva događaja u preciznom piljenju. On ima svoju vjernu Husqvarna 576 XP® sa sobom. To je Husqvarnina najnapredniji pila u 75cc klasi, a koristi se gotovo isključivo od strane profesionalaca širom svijeta. Tražimo da nam Urs kaže šta to on najbviše cijeni na pili:

- "Ona je dobro izbalansirana i ne previše teška, ali iznad svega je vrlo moćna bez obzira na brzinu koju izvodi tokom različitih koraka kako na poslu, tako i na takmičenju.".

Možete vidjeti Ursov precizan rad u videu i pratiti kako puls, tako i snagu motora. Jedan od razloga za 576 je izuzetni moment u cijeloj svojoj brzini registra je napredan X-TORQ® motor.

Tajna koja se krije iza tehnologije motora visokih performansi, je da se koristi energiju u gorivu daleko učinkovitije od tradicionalnih dvotaktnih motora. Prvo, barijera čisti zrak te istiskuje dogorjele gasove, nakon čega se smjesa goriva i zraka ispiru. Uz dodatak jače snage, to također smanjuje emisije do 75% i potrošnju goriva do 20% u poređenju sa prethodnm modelima sa konvencionalnim motorima.

Dakle, uprkos visokim performansama, X-TORQ® motori imaju i nisku potrošnju goriva i niske emisije izduvnih gasova. Radno okruženje i potrošnja goriva možda nisu prioriteti u natjecanjima, ali za svakodnevnu upotrebu, dobri uslovi čistog zraka i manje zaustavljanja za dopunom gorivom, sigurno povećavaju produktivnost.

Sada kliknite na video i pojačajte zvuk, i budite impresionirani kako je motorna pila, koja je prvak svijeta, povezana  sa svojim korisnikom, svjetskim prvakom.

Povezani artikli

 • Training Camp 2016 73
  Od profesionalaca

  3 pitanja sa Lasse Strandell

  Lasse je višestruki dobitnik medalja na WLC, specijalzovnim u područjima XX i XX, i ima više od XX godina iskustva. Sa ovom stručnošću. nema sumnje da je on trener Husqvarna tima na takmičenju WLC 2016. godine. Mi  vam dajemo pregled ovog ekskluzivnog intervjua: [Interview with Lasse Strandell]

 • 576 XP
  Od profesionalaca

  Upoznajte jednog od najmlađih šampiona Antona Peterssona. 19 godina

  Anton je član tima takmičara koji su imaju ispod 24 godine. Pogledajte šta on ima da kaže o svojim prilikama na ovogodišnjem Svjetskom takmičenju u sječi (WLC).


 • Kiah Martin, Australian arborist
  Od profesionalaca

  Na vrhu njene igre – Kiah Martin govori kako je postala jedan od najboljih arborista na svijetu

  Sjećate li se kada ste bili dijete i penjali se po drveću? Neki ljudi nastave da se penju i postanu arboristi. A neki od njih postanu najbolji na svijetu. Jedna od tih super profesionalaca je i Kiah Martin, arborist svjetski prvak koji živi u Melbournu. Ovo je njena priča.