Od profesionalaca


Upoznajte šampiona koji koristi motornu pilu prvakinju u takmičenju

WLC, Svjetsko takmičenje u sječi, se organizuje svake dvije godine, kada se proesionalna elita u sječi iz cijelog svijeta takmiči u pet različitih disiplina: Precizno obaranje, mijenjanje lanca na pili, precizno piljenje sa dva različita metoda i penjenje. 


WLC 2016 EN

Sve se obavlja na sat i treba biti završeno na siguran i bezbjedan način, uz savršen rezultat. Mi imamo šansu da upoznamo jednog od takmičara iz Husqvarna "H-tima" tiokom jednog od njihovih treninga u kampovima. To je Urs Amstutz iz Švicarske, koji je postao svjetski prvak 2014 godine, u jednom od dva događaja u preciznom piljenju. On ima svoju vjernu Husqvarna 576 XP® sa sobom. To je Husqvarnina najnapredniji pila u 75cc klasi, a koristi se gotovo isključivo od strane profesionalaca širom svijeta. Tražimo da nam Urs kaže šta to on najbviše cijeni na pili:

- "Ona je dobro izbalansirana i ne previše teška, ali iznad svega je vrlo moćna bez obzira na brzinu koju izvodi tokom različitih koraka kako na poslu, tako i na takmičenju.".

Možete vidjeti Ursov precizan rad u videu i pratiti kako puls, tako i snagu motora. Jedan od razloga za 576 je izuzetni moment u cijeloj svojoj brzini registra je napredan X-TORQ® motor.

Tajna koja se krije iza tehnologije motora visokih performansi, je da se koristi energiju u gorivu daleko učinkovitije od tradicionalnih dvotaktnih motora. Prvo, barijera čisti zrak te istiskuje dogorjele gasove, nakon čega se smjesa goriva i zraka ispiru. Uz dodatak jače snage, to također smanjuje emisije do 75% i potrošnju goriva do 20% u poređenju sa prethodnm modelima sa konvencionalnim motorima.

Dakle, uprkos visokim performansama, X-TORQ® motori imaju i nisku potrošnju goriva i niske emisije izduvnih gasova. Radno okruženje i potrošnja goriva možda nisu prioriteti u natjecanjima, ali za svakodnevnu upotrebu, dobri uslovi čistog zraka i manje zaustavljanja za dopunom gorivom, sigurno povećavaju produktivnost.

Sada kliknite na video i pojačajte zvuk, i budite impresionirani kako je motorna pila, koja je prvak svijeta, povezana  sa svojim korisnikom, svjetskim prvakom.

Povezani artikli

 • Training Camp 2016 73
  Od profesionalaca

  3 pitanja sa Lasse Strandell

  Lasse je višestruki dobitnik medalja na WLC, specijalzovnim u područjima XX i XX, i ima više od XX godina iskustva. Sa ovom stručnošću. nema sumnje da je on trener Husqvarna tima na takmičenju WLC 2016. godine. Mi  vam dajemo pregled ovog ekskluzivnog intervjua: [Interview with Lasse Strandell]

 • Training Camp 2016 66
  Od profesionalaca

  Upoznajte jednog od najmlađih šampiona Antona Peterssona. 19 godina

  Anton je član tima takmičara koji su imaju ispod 24 godine. Pogledajte šta on ima da kaže o svojim prilikama na ovogodišnjem Svjetskom takmičenju u sječi (WLC).


 • Training Camp 2016 63
  Od profesionalaca

  Ekskluzivno zavirite u naše prvenstvo sa pilama

  Sutra je dan D. Ali, prije nego što smo pokrenuli naše dnevno praćenje takmićenja, željeli smo da svim našim entuzijastima damo ekskluzivan, nikada prije objavljen uvid u naše dvije takmičarske motorne pile: 576 XP i 372XP! [Interview about chainsaws with Christian Johnsson] Opšte činjenice: Husqvarna 576 XP™ je najunapređenija motorna pila i omiljena među profesionalcima. X-Torq® motor nudi visok okretni moment u vrlo širokom rasponu broja okretaja, pokazuje nizak nivo emisije ispušnih gasova, te nisku potrošnju goriva. 576 XP ima Smart Start® za lak početak i Air Injection za jače i duže trajanje (da ne spominjemo poboljšane ergonomične ručke). Husqvarna 372 XP™ koriste profesionalci za veoma zahtjevne zadatke, idealna za obaranje stabala, ali i uopšteno sječom. Uz dodatni teški karter i radilicom, kao i karburatorom sa prigušivanja vibracija, 372 XP može podnjeti veliku brzinu i velika opterećenja. Motorna pila odgovora svim kutijama zbog male težine, visoke snage i velikim ubrzanjem sa fleksibilnim radom.