Od profesionalaca


3 pitanja sa Lasse Strandell

Lasse je višestruki dobitnik medalja na WLC, specijalzovnim u područjima XX i XX, i ima više od XX godina iskustva. Sa ovom stručnošću. nema sumnje da je on trener Husqvarna tima na takmičenju WLC 2016. godine. Mi  vam dajemo pregled ovog ekskluzivnog intervjua: [Interview with Lasse Strandell]

Mi smo dobili kratak pregled na ovaj ekskluzivni intervju:

1. Šta mislite da je najvažnije kada se pripremate za takmičenje kao što je WLC?

Ponekad može biti teško pripremiti se za WLC - mislim da biste trebali biti spremni za sve! Ovo je posebno važno s obzirom da se takmičenje održava u različtim državama svaki put, što znači sporazumjevanje na različitim jezicima, drugačijim uslovima sa drvećem i trupcima, kao i sa sudcima koji ponekad zahtjevaju da se poštuju pravila različito u odnosu na način na koji ste vi navikli. 


2. Možete li nam dati vaša top 3 savjeta o tome kako postati šampion?

 • Budite sigurni da ste upoznati sa pravilima
 • Vježbajte mnogo, čak i ako se često takmićite. Obezbjedite da je vaša oprema u odličnoj kondiciji kako biste imali povjerenaj da će raditi savršeno. 
 • Nemojte biti nervozni! (Znam da je ovo mnogo lakše reći nego uraditi, ali nervoza može zaista da pokvari vaše šanse da postanete šampion). 

3. Kako se pripremate za vaša takmičenja?

Nikada nisam vjerovao u vježbanje tokom cijele godine, ali jesam kada god sam za to imao vremena. Prije velikog takmičenja kao što je WLC, vježbam svaki dan. Takođe sam napravio da je moja kutija sa alatom dopunjena sa svim što bi mi moglo trebati tokom takmičenja. 

Povezani artikli

 • WLC 2016 EN
  Od profesionalaca

  Upoznajte šampiona koji koristi motornu pilu prvakinju u takmičenju

  WLC, Svjetsko takmičenje u sječi, se organizuje svake dvije godine, kada se proesionalna elita u sječi iz cijelog svijeta takmiči u pet različitih disiplina: Precizno obaranje, mijenjanje lanca na pili, precizno piljenje sa dva različita metoda i penjenje. 


 • 576 XP
  Od profesionalaca

  Upoznajte jednog od najmlađih šampiona Antona Peterssona. 19 godina

  Anton je član tima takmičara koji su imaju ispod 24 godine. Pogledajte šta on ima da kaže o svojim prilikama na ovogodišnjem Svjetskom takmičenju u sječi (WLC).


 • Kiah Martin, Australian arborist
  Od profesionalaca

  Na vrhu njene igre – Kiah Martin govori kako je postala jedan od najboljih arborista na svijetu

  Sjećate li se kada ste bili dijete i penjali se po drveću? Neki ljudi nastave da se penju i postanu arboristi. A neki od njih postanu najbolji na svijetu. Jedna od tih super profesionalaca je i Kiah Martin, arborist svjetski prvak koji živi u Melbournu. Ovo je njena priča.