Od profesionalaca


3 pitanja sa Lasse Strandell

Lasse je višestruki dobitnik medalja na WLC, specijalzovnim u područjima XX i XX, i ima više od XX godina iskustva. Sa ovom stručnošću. nema sumnje da je on trener Husqvarna tima na takmičenju WLC 2016. godine. Mi  vam dajemo pregled ovog ekskluzivnog intervjua: [Interview with Lasse Strandell]

Mi smo dobili kratak pregled na ovaj ekskluzivni intervju:

1. Šta mislite da je najvažnije kada se pripremate za takmičenje kao što je WLC?

Ponekad može biti teško pripremiti se za WLC - mislim da biste trebali biti spremni za sve! Ovo je posebno važno s obzirom da se takmičenje održava u različtim državama svaki put, što znači sporazumjevanje na različitim jezicima, drugačijim uslovima sa drvećem i trupcima, kao i sa sudcima koji ponekad zahtjevaju da se poštuju pravila različito u odnosu na način na koji ste vi navikli. 


2. Možete li nam dati vaša top 3 savjeta o tome kako postati šampion?

 • Budite sigurni da ste upoznati sa pravilima
 • Vježbajte mnogo, čak i ako se često takmićite. Obezbjedite da je vaša oprema u odličnoj kondiciji kako biste imali povjerenaj da će raditi savršeno. 
 • Nemojte biti nervozni! (Znam da je ovo mnogo lakše reći nego uraditi, ali nervoza može zaista da pokvari vaše šanse da postanete šampion). 

3. Kako se pripremate za vaša takmičenja?

Nikada nisam vjerovao u vježbanje tokom cijele godine, ali jesam kada god sam za to imao vremena. Prije velikog takmičenja kao što je WLC, vježbam svaki dan. Takođe sam napravio da je moja kutija sa alatom dopunjena sa svim što bi mi moglo trebati tokom takmičenja. 

Training Camp 2016 19

Povezani artikli

 • WLC 2016 EN
  Od profesionalaca

  Upoznajte šampiona koji koristi motornu pilu prvakinju u takmičenju

  WLC, Svjetsko takmičenje u sječi, se organizuje svake dvije godine, kada se proesionalna elita u sječi iz cijelog svijeta takmiči u pet različitih disiplina: Precizno obaranje, mijenjanje lanca na pili, precizno piljenje sa dva različita metoda i penjenje. 


 • Training Camp 2016 66
  Od profesionalaca

  Upoznajte jednog od najmlađih šampiona Antona Peterssona. 19 godina

  Anton je član tima takmičara koji su imaju ispod 24 godine. Pogledajte šta on ima da kaže o svojim prilikama na ovogodišnjem Svjetskom takmičenju u sječi (WLC).


 • Training Camp 2016 63
  Od profesionalaca

  Ekskluzivno zavirite u naše prvenstvo sa pilama

  Sutra je dan D. Ali, prije nego što smo pokrenuli naše dnevno praćenje takmićenja, željeli smo da svim našim entuzijastima damo ekskluzivan, nikada prije objavljen uvid u naše dvije takmičarske motorne pile: 576 XP i 372XP! [Interview about chainsaws with Christian Johnsson] Opšte činjenice: Husqvarna 576 XP™ je najunapređenija motorna pila i omiljena među profesionalcima. X-Torq® motor nudi visok okretni moment u vrlo širokom rasponu broja okretaja, pokazuje nizak nivo emisije ispušnih gasova, te nisku potrošnju goriva. 576 XP ima Smart Start® za lak početak i Air Injection za jače i duže trajanje (da ne spominjemo poboljšane ergonomične ručke). Husqvarna 372 XP™ koriste profesionalci za veoma zahtjevne zadatke, idealna za obaranje stabala, ali i uopšteno sječom. Uz dodatni teški karter i radilicom, kao i karburatorom sa prigušivanja vibracija, 372 XP može podnjeti veliku brzinu i velika opterećenja. Motorna pila odgovora svim kutijama zbog male težine, visoke snage i velikim ubrzanjem sa fleksibilnim radom.