Alati za korištenje


Sve je u proizvodnji: predstavljanje Husqvarna X-Cut lanaca

Husqvarna X-Cut je prvi originalni lanac za pile. Dizajniran za samo jednu namjenu: da optimizira rad vaše Husqvarna motorne pile - i time poveća vašu proizvodnju. Evo kako on radi.

Nakon višegodišnjeg istraživanja, razvoja, laboratorijskih i radnih testova, Husqvarna X-Cut lanac je konačno tu. Lanac za pile X-Cut je lanac sa pikselima niske vibracije koji siječe uski korp i zahtijeva manje energije od pile nego standardni sistem za rezanje. Ovo su njegove najistaknutije osobine - svi zajedno rade na pružanju više kubičnih metara svakog dana.

Oštrina koja traje

Dizajn sječiva, korišteni materijali i proizvodni procesi do kraja su dovršeni. To daje X-Cut lancu za pile izvanrednu oštrinu direktno iz kutije, a takođe - i što je još važnije - oštrinu koja traje znatno duže.

Slabo rastezanje

Lanac pile X-Cut unaprijed se rasteže u tvornici, što znači da ćete moći raditi duže prije nego što bude potrebno ponovno zatezanje. Nijedno nepotrebno prilagođavanje neće vas usporiti, a rizik od oštećenja sistema sječenja lancem znatno se smanjuje.

Visoka izdržljivost

Tačno izbalansirana kombinacija konstrukcije, materijala i procesa rezultirala je odličnom, dinamičnom trajnošću. Potrošnja na sistmu sječenja je smanjena, a samim tim i potreba za servisom.

X-cut chain and X-Force bar on a log in the forest

Visoka efikasnost sječenja

Lanac pile X-Cut napravljen je da brže i lakše sječe od uporedivih proizvoda i spreman je za upotrebu odmah iz kutije. To poboljšava vašu efikasnost sječenja i samim tim vaše rezultate. Istovremeno je potrebno manje ljudskog napora (snage hranjenja) što olakšava cjelokupno radno iskustvo vašem tijelu.

Optimalni ugao sječenja

Ugao sječenja ključan je za vašu dugoročnu efikasnost. Čvršći li ste od ovog ugla, veća je oštrina - ali ako pretjerate, vodilica i lanac će brže izgubiti oštrinu i lakše se lomiti. Uz X-Cut, Husqvarna se fokusirala na pronalaženje optimalnog ugla za efikasnost koja traje.

Hrom i čelik tačno odmjereni

Mikrostruktura čelika - ne previše tvrda, ne previše meka - a kromirani sloj - ne previše gust, ne previše tanak - obje su tačno definisane na molekularnom nivou. To osigurava visoku sposobnost sječenja i trajnu oštrinu.

Vrhunsko podmazivanje

Mali kanali u obliku strijele u vezama pomažu u transportiranju ulja u lanac pile tokom rada, osiguravajući vrhunsko podmazivanje.

Optimalno zagrijavanje

Za otvrdnjavanje, Husqvarna je razvila vlastitu jedinstvenu metodu za postizanje čelika što izdržljivijim. To uključuje optimalnu toplinsku obradu, kao i optimalno hlađenje - stvarajući molekularnu strukturu koja pruža neverovatno izdržljiv lanac za pile.

Procjena profesionalaca

Kao što ste pretpostavili, postoji mnogo više što bi se moglo reći o lancu za pile Husqvarna X-Cut. Ali, dovoljno činjenica o proizvodima - što bi vam trenutno moglo biti najvažnije je ono što profesionalci imaju za reći.


U maju 2016. šesnaest profesionalnih drvosječa i arborista iz sedam zemalja otišlo je u švedsku šumu da isprobaju novi lanac. Ovi visoko kvalifikovani i iskusni muškarci i žene zavise o učinkovitosti svojih alata u svom svakodnevnom radu - a njihovu procjenu lanca za pile X-Cut možete pronaći ovdje:

H-team H-team

Povezani artikli

 • Landowner felling tree 445
  Alati za korištenje

  Stvari koje trebate imati na umu prilikom kupovine motorne testere

  Želite orezivati grmove, ili obarati drveće? Prilikom kupovine nove pile najvažnije je da razmislite o poslovima koje želite da radite sa njom.

 • 545 chainsaw - WEB PCP
  Alati za korištenje

  Kako odabrati pravu motornu testeru za vaše potrebe

  Razlika između dobre testere i najbolje motorne testere za vaše specifične potrebe može biti značajna. Mi znamo koje su stvari bitne kada birate motornu testeru koja vam savršeno odgovara.