Upotreba


Kako da pokrenete Husqvarna motornu pilu koja se drži odozgo

Sjetite se da uvijek pratite sve mjere predostrožnosti kada pokrećete svoju Husqvarna motornu pilu. Kočnica lanca mora biti ukljčena kako bi umanjila rizik od povreda. Nikada da pokrećite motornu pilu ako vodilica, lanac i poklopac nisu postavljeni kako treba. U suprotnom slučaju, kvačilo može da ispadne i da izazove ozbiljne povrede. Postavite uređaj na čvrstu podlogu. Pobrinite se da ste osigurali stopala i da lanac nije u kontaktu ni sa čim. Udaljite ljude i životinje dalje od područja u kojem radite. 


No Image Available

Korak po korak upustvo za pokretanje vaše Husqvarna motorne pile

 1. Postavite vašu motornu pilu na zemlju, i pobrinite se da ne dodiruje ništa. Takođe se pobrinite da i vi nosite zaštitnu opremu na sebi.
 2. Kočnica lanca mora biti uključena kada se pila pokrene. Aktivirajte kočnicu pomjeranjem prednjeg štitnika za ruku naprijed.  
 3. Dopunite motor pritiskom na taster za ćist vazduh (lampica za gorivo) nakon ćega će početi da se puni sa gorivom.
 4. Aktivirajte čok pritiskom na plavu polugu čoka prema dole.
 5. Držite prednju ručku i pritisnite pilu čvrsto na zemlju sa lijevom rukom. NAPOMENA: Osigurajte da ne pritišćete gas.
 6. Povucite kabal startera polako dok se elektropokretač ručice uključi. Zatim povucite oštro dok se motor ne upali. Nikad nemojte omotavati  startni kanap oko ruke.
 7. Deaktivirajte čok.
 8. Povucite ručku startera ponovo da pokrenete motor. 
 9. Otkačite kočnicu lanca povlačenjem prednjeg štitnika ruke prema vama.
 10. Zaturirajte nekoliko puta da se dobije normalan broj okretaja.
 11. Ponovno uključite kočnicu lanca i držati je uključenom dok ne dođe vrijeme da koriste motornu pilu.


Povezani članci

 • Šuma

  Kako da pokrenete Husqvarna motornu pilu

  Kada pokrećete motornu pilu, trebali biste uvijek obezbjediti da provjeite sve mjere predostrožnosti. Nikada ne pokrećite pilu bez vodilice, montirnog poklopca lanca i spojnice (kočnica lanca) - ili kvačila koji može ispasti i izazvati ozbiljne povrede. Uvijek sklonite pilu dalje kada je startujete od područje gdje punite gorivo. Postavite pilu na čisto mjesto i obezbjedite da lanac nije ni sa čim u kontaktu. Takođe, obezbjedite da imate siguran oslonac. Udaljite ljude ili životinje izvan područja gdje ćete raditi. 


 • Working with chainsaws part 1
  Šuma

  Kako startovati vašu motornu pilu

  Vjerovali ili ne, ali “kako da startujem motornu pilu?” je najčešće pitanje (ili barem česta Google pretraga) kod korisnika motornih pila. U ovom vodiču objedinili smo nekoliko savjeta kako da pripremite vašu pilu za rad.