Upotreba


Kako da pokrenete Husqvarna motornu pilu

Kada pokrećete motornu pilu, trebali biste uvijek obezbjediti da provjeite sve mjere predostrožnosti. Nikada ne pokrećite pilu bez vodilice, montirnog poklopca lanca i spojnice (kočnica lanca) - ili kvačila koji može ispasti i izazvati ozbiljne povrede. Uvijek sklonite pilu dalje kada je startujete od područje gdje punite gorivo. Postavite pilu na čisto mjesto i obezbjedite da lanac nije ni sa čim u kontaktu. Takođe, obezbjedite da imate siguran oslonac. Udaljite ljude ili životinje izvan područja gdje ćete raditi. 


No Image Available

Korak po korak upustvo za pokretanje vaše Husqvarna motorne pile

 1. Postavite vašu motornu pilu na zemlju, i pobrinite se da ne dodiruje ništa. Takođe se pobrinite da i vi nosite zaštitnu opremu na sebi.
 2. Kočnica lanca se aktivira pritiskom sa prednjeg štitnika napred prema vodilici. 
 3. Dopunite je pritiskom na taster nakon ćega će poćeti da se puni sa gorivom.
 4. AKtivirajte čok povlaćenjem i podizanjem kombinovanog prekidaća Start/Stop. 
 5. Ako je vaša motorn apila opremljean da ventilom za dekompresiju, pritisnite dugme ventila. 
 6. Stisnite prednju ručku sa lijevom rukom i držite pilu dole, stavljajući svoju desnu nogu na zadnju ručku. Povucite ručicu za paljenje sa desnom rukom i povucite kabal startera polako, dok se ručica startera ukljući. Zatim, povucite oštro. Nikada ne omotavajte startni kanap oko ruke.     
 7. Kada se motor upali, deaktivirajte čok i ponovno pritisnite dekompresijski ventil.
 8. Povucite ručku startera opet, dok se motor ne upali.
 9. Otkačite kočnicu lanca povlačenjem prednje ruke štitnika prema vama.
 10. Zaturirajte nekoliko puta da se dobije normalan broj okretaja.
 11. Ponovno uključite kočnicu lanca i držati je uključenom dok ne dođe vrijeme da koriste motornu pilu.

Povezani članci

 • Šuma

  Kako da pokrenete Husqvarna motornu pilu koja se drži odozgo

  Sjetite se da uvijek pratite sve mjere predostrožnosti kada pokrećete svoju Husqvarna motornu pilu. Kočnica lanca mora biti ukljčena kako bi umanjila rizik od povreda. Nikada da pokrećite motornu pilu ako vodilica, lanac i poklopac nisu postavljeni kako treba. U suprotnom slučaju, kvačilo može da ispadne i da izazove ozbiljne povrede. Postavite uređaj na čvrstu podlogu. Pobrinite se da ste osigurali stopala i da lanac nije u kontaktu ni sa čim. Udaljite ljude i životinje dalje od područja u kojem radite. 


 • Working with chainsaws part 1
  Šuma

  Kako startovati vašu motornu pilu

  Vjerovali ili ne, ali “kako da startujem motornu pilu?” je najčešće pitanje (ili barem česta Google pretraga) kod korisnika motornih pila. U ovom vodiču objedinili smo nekoliko savjeta kako da pripremite vašu pilu za rad.