Kada radite

 • Šuma

  Kako da pokrenete Husqvarna motornu pilu koja se drži odozgo

  Sjetite se da uvijek pratite sve mjere predostrožnosti kada pokrećete svoju Husqvarna motornu pilu. Kočnica lanca mora biti ukljčena kako bi umanjila rizik od povreda. Nikada da pokrećite motornu pilu ako vodilica, lanac i poklopac nisu postavljeni kako treba. U suprotnom slučaju, kvačilo može da ispadne i da izazove ozbiljne povrede. Postavite uređaj na čvrstu podlogu. Pobrinite se da ste osigurali stopala i da lanac nije u kontaktu ni sa čim. Udaljite ljude i životinje dalje od područja u kojem radite. 


 • Šuma

  Kako da pokrenete Husqvarna motornu pilu

  Kada pokrećete motornu pilu, trebali biste uvijek obezbjediti da provjeite sve mjere predostrožnosti. Nikada ne pokrećite pilu bez vodilice, montirnog poklopca lanca i spojnice (kočnica lanca) - ili kvačila koji može ispasti i izazvati ozbiljne povrede. Uvijek sklonite pilu dalje kada je startujete od područje gdje punite gorivo. Postavite pilu na čisto mjesto i obezbjedite da lanac nije ni sa čim u kontaktu. Takođe, obezbjedite da imate siguran oslonac. Udaljite ljude ili životinje izvan područja gdje ćete raditi. 


 • 550 XP
  Šuma

  Naših 7 najboljih savjeta za sigurno, efikasno potkresivanje grana

  Kada radite sa motornom pilom, orezivanje je obično operacija koja zahtijeva najviše vremena i truda. Drugim riječima možete mnogo dobiti ako naučite ispravnu tehniku.

 • 562XP - EU, Spainish Image
  Šuma

  Budite bezbijedni i zagrijani – oprema za motorne pile koja vam je potrebna za početak rada

  Kada govorimo o zaštitnoj odjeći i opremi, pravila i zakoni se razlikuju od države do države. Ali nije bitno gdje se vi nalazite, ova lista proizvoda će povećati vašu bezbjednost kada radite sa motornom pilom. 

 • Working with chainsaws part 1
  Šuma

  Kako startovati vašu motornu pilu

  Vjerovali ili ne, ali “kako da startujem motornu pilu?” je najčešće pitanje (ili barem česta Google pretraga) kod korisnika motornih pila. U ovom vodiču objedinili smo nekoliko savjeta kako da pripremite vašu pilu za rad.

 • Working with chainsaws part 1
  Šuma

  Briga o vašoj opremi za rezanje

  Motornoj pili je potrebno redovno servisiranje kako bi uvijek davala maksimalne performanse i trajala dugo vremena. Pogledajte vodič za održavanje koje možete raditi samostalno.

 • 562XP
  Šuma

  Sigurnosni zahtjevi u radu sa motornim pilama

  Rad sa motornim pilama može biti opasan posao. Ali, ako pratite nekoliko osnovnih pravila, riješit ćete se svih nesigurnosti i koncentrisat ćete se u potpunosti na zadatke koji su pred vama.

 • 550 XP
  Šuma

  6 koraka do uspiješnog obaranja stabala

  Kada obarate stabla, ispravna radna tehnika je od presudnog značaja. Ne samo da bi stvorili sigurno radno okruženje, nego da bi bili i efikasniji u radu.

 • 562XP
  Šuma

  Održavajte vaš lanac oštrim

  Piljenje sa tupim lancem dovodi do veće potrošnje goriva i prekomjernog trošenja. Srećom, možete lako izbjeći ovo tako što ćete oštriti svoje lance redovno i ispravno. Sve što trebate znati o oštrenje vaše motorne pile je ovdje.