Checklist

Kvalitet

Svaki rezervni dio kompanije Husqvarna strogo je proučen i testiran kako bi se osiguralo da on bezbrižno komunicira sa ostalim komponentama.
Accessories

Performanse

Originalni Husqvarna dijelovi omogućiće vašoj Husqvarna mašini optimalne performanse tokom cijelog radnog vijeka.

Pouzdanost

Sa originalnim rezervnim dijelovima i pravilnim održavanjem, obezbijedićete da vaša oprema radi dugoročno, sigurno, pouzdano i ekonomično.

Iskoristite maksimum iz svoje Husqvarne

Naš razvoj proizvoda uvek započinje sa vama, korisnicima u fokusu, kako bi vaš rad bio manje naporan i još efikasniji. To je takođe razlog zašto se svaki dio Husqvarnine mašine podvrgava rigoroznim ispitivanjima kako bi se osigurala njegova optimalna interakcija sa drugim komponentama. Kao rezultat toga, originalni Husqvarna dijelovi ne samo da prežive one generičke, već su i bezbjedniji, pouzdaniji i dugoročno, lakši na vašoj mašini.

Korištenjem isključivo originalnih Husqvarna rezervnih dijelova i pridržavanjem preporučenog rasporeda servisiranja, produžićete vijek trajanja mašine i uživaćete u bezbjednim, pouzdanim performansama tokom cijelog svog životnog vijeka.

Magnesium crankcase

Pronalaženje potrebnih rezervnih dijelova

Kroz naš kompjuterizovani sistem rezervnih dijelova, vaš prodavac vam može brzo reći kada ćete dobiti potrebne dijelove. Najvažniji dijelovi svake mašine uvijek se drže na zalihama kako bi vam pomogli u brzoj zamjeni, bez obzira da li je riječ o popravci ili servisu.

 

Preuzmite katalog Husqvarna rezervnih dijelova

Service Photos

Efikasna proizvodnja, brza isporuka

Husqvarna nastoji da podrži svakog distributera kvalitetnim dijelovima tokom životnog ciklusa vaše mašine. Težimo da uvek pružimo podršku svjetske klase i pružimo 100% zadovoljstvo kupaca tokom 365 dana u godini. Za nas je to prenošenje globalne stručnosti u industriji na lokalni nivo i pružanje našim kupcima uvjerenja da gdje god da se nalaze u svijetu mi smo tu da pružimo podršku njihovim potrebama.
Salesman, telephone

Dostupno kada vam zatreba

Husqvarna proizvodi i rezervni dijelovi prodaju se samo preko ovlašctenih dilera Husqvarne. Naša posvećenost brzoj isporuci potrošnog materijala i rezervnih dijelova omogućava dilerima da ostanu na zalihama, tako da ne morate čekati svoj dio. Ovo osigurava brzi zaokret bilo da se radi o servisu ili popravci.

HUSQVARNA ORIGINALNI REZERVNI DIJELOVI

Da biste uživali u najboljim mogućim performansama, preporučujemo upotrebu samo originalnih Husqvarna rezervnih dijelova. Za popravak ili održavanje opreme kompanije Husqvarna, predlažemo da se obratite lokalnoj ovlaštenoj Husqvarna trgovini.

Huskvarna rezervni dijelovi su identični dijelovima u vašoj mašini i dizajnirani su za optimalnu interakciju sa ostalim komponentama Husqvarne. Ova interakcija proizvodi pouzdanost i performanse koje dolaze sa zaista premium brendom. Uz pravilno servisiranje, upotreba originalnih dijelova je siguran način da produžite životni vijek mašine i uživate u sigurnim, pouzdanim performansama tokom cijelog svog životnog vijeka.

Noževi

Preporučujemo upotrebu originalnih Husqvarna noževa. Naše vrhunski noževi su napravljeni od kaljenog čelika i pogodni su za kosačice kose se voze i za samohodne kosačice.

Upotrebom običnog noža u Husqvarna mašini može prouzrokovati lomljenje i neočekivano habanje zbog netačne visine i ugla noža. Takođe će vam trava ostati istrošena i nezdrava. Ako imate lijep, zdrav travnjak, uvek zamijenite nož tačnim zamjenljivim nožem ili nožem preporučenim u uputstvu vašeg rukovaoca. Ako niste sigurni da li je potrebna novi nož, odnesite postojeći nož kod najbliže Husqvarna ovlaštene trgovine i uporedite ga sa novim nožem. 

 • Noževi su dizajnirani u Husqvarnoj i proizveli su ih u vrhunskoj fabrici, garantujući bezbjedan proizvod.

 • Husqvarna noževi očvršćeni su do sredine noža.

 • Husqvarna noževi dizajnirani su tako da odgovaraju kosačicama određenih modela, garantujući optimalne performanse košenja, visinu trave i sakupljanje.

 • Husqvarna noževi dizajnirani su da poštuju ograničenja nivoa buke, koja su nametnuta širokim spektrom propisa.

Uvijek razgovarajte sa svojim prodavcem i pročitajte priručnik vašeg operatera kako biste bili sigurni u tačne informacije. Husqvarna rezervni dijelovi prodaju se samo preko ovlaštenih Husqvarna dilera.

GREASE Eco 100gr Eco 100gr Bevel gear grease

Lubrikanti

Husqvarna ulja su optimizovana za motore Husqvarna, a dostupan je i širok spektar ulja koji odgovaraju vašim potrebama.

Koristimo mješavinu sintetičkih i visoko rafinisanih mineralnih ulja koja, u kombinaciji sa posebno razvijenim aditivima, koji nude savršeno podmazivanje i zaštitu, a rezultiraju čistijim motorima.

Husqvarna dvotaktna ulja koja zadovoljavaju naše stroge zahtjeve nose oznaku VEF - verifikovana formula motora.

Uvijek razgovarajte sa svojim distributerom i pročitajte priručnik za operatere kako biste bili sigurni u tačne informacije.

Husqvarna rezervni dijelovi prodaju se samo preko ovlaštenih Husqvarna trgovina.

Air Filter - powercutters

Vazdušni filter

Za dugotrajniju mašinu, pustite da vaš motor diše koristeći originalne Husqvarna vazdušne filtere. Naši filteri pružaju vrhunsku zaštitu i sprečavaju prašinu i druge čestice da uđu u vaš motor. Originalni Husqvarna vazdušni filteri precizno su prilagođeni odgovarajućim motorima kako bi im pružili pravu količinu prečišćenog vazduha.

Prednosti na prvi pogled:

 • Precizno prilagođeni svakom Husqvarna i OEM motoru.
 • Optimalna filtracija prašine i apsorpcija do 99%.
 • Štiti performanse i dugotrajnost motora.
 • Dizajniran za optimalne performanse motora.
 • Veliki protok vazduha sa odličnom filtracijom.
 • Projektovan u Švedskoj.
 • U skladu sa relevantnim propisima i zakonima, npr. životna sredina, radna sredina itd.
 • Radimo na kontinuiranom poboljšanju efikasnosti i preciznosti.

Dostupne su različite vrste vazdušnih filtera za različita radna okruženja, zato uvijek razgovarajte sa svojim Husqvarna prodavcem, jer će vam oni dati stručni savjet o ispravnoj zamjeni filtera za vaš motor.
Za neke modele motora (npr. Briggs&Stratton i Kavasaki) i da biste pronašli dijelove za ove motore, biće vam potrebni: model, tip i kod motora. Uvijek razgovarajte sa svojim distributerom i pročitajte priručnik za operatere kako biste bili sigurni u tačne informacije.

Rezervni dijelovi Husqvarna prodaju se samo preko ovlaštenih Husqvarna trgovina.

FILTER-FUEL

Filter goriva

Za duži radni vijek motora preporučujemo upotrebu originalnih Husqvarna filtera za gorivo. Izuzetna efikasnost Husqvarna filtera za gorivo štitii motor vaše mašine od oštećenja i održava čist sistem goriva od stranih čestica prije nego što dođu do karburatora. Ako se filter začepi, ometaće protok goriva do karburatora i zahtjevaće zamjenu. Da biste izbegli hitne slučajeve, zamjenite filter za gorivo jednom tokom svake sezone.

Prednosti na prvi pogled:

 • Visok kapacitet filtriranja.
 • Zaštita od oštećenja i habanja motora.
 • Manja potrošnja goriva.
 • Armatura od sintetičkih vlakana za dug radni vijek.
 • Precizno postavljanje omogućava jednostavnu ugradnju.
 • Ekološki prihvatljiva gradnja.

Dostupne su različite vrste filtera za gorivo za različite mašine, zato uvijek razgovarajte sa svojim ovlaštenim Husqvarna prodavcem, jer će vam oni dati stručni savjet o ispravnoj zamjeni filtera za vaš motor.

Za neke modele motora (npr. Briggs &Stratton i Kavasaki) i da biste pronašli dijelove za svoj motor, biće vam potrebni: model, tip i kod motora. Uvijek razgovarajte sa svojim prodavcem i pročitajte uputstvo za operatera, pa budite sigurni u tačne informacije. Husqvarna rezervni dijelovi prodaju se samo preko ovlaštenih Husqvarna trgovina.

BELT

Remenje

Originalna Husqvarna remenja napravljena su od visoko projektovanih aramidnih gajtana. Sposobna da podnesu najveća opterećenja - do 1000 kg. napetosti - naša remenja se odupiru istezanju tokom vremena, što znači da ćete doživjeti dobro zategnut pogon i manje habanje remena.

Originalna Husqvarna remenja sadrže jak materijal koji sprečava istezanje i prevrtanje, a omogućavaju glatko uključivanje noževa i postojanu snagu kućišta kosilice. Husqvarnin postupak specifičnog dizajna i rigorozni standardi ispitivanja omogućavaju da naša remenja budu dizajnirani za savršeno prianjanje koje sprečava klizanje i neusaglašenu brzinu noževa.

Naša remenja su takođe testirana direktno na mašinama na kojima će se koristiti i pod uslovima koje imaju naši kupci, tako da nema sumnje da li je remen pogodan za vašu mašinu. Naša remenja su takođe 100% vizuelno pregledani od strane naših dobavljača zbog površinskih nedostataka i bilo kojih drugih pokazatelja problema u obradi, osiguravajući da dobijete kvalitetan remen koji traje.

U potpunoj saglasnosti sa najnovijim ekološkim standardima te koristeći samo materijale koji nisu navedeni na SVHC listi (ReaCH), naši proizvodni procesi se neprestano poboljšavaju kako bi smanjili potrošnju energije i izlazne emisije i povećali održivost.

Prednosti na prvi pogled:

 • Visok prijenos snage.
 • Izuzetna otpornost na abraziju.
 • Rad bez održavanja.
 • Velika čvrstoća materijala.
 • Tih rad.
 • High pliability – insensitive to belt pulleys of small diameter.
 • Otporan na vibracije.
 • Veoma konstantan poklopac za kvačilo za nesmetan rad.

PRONAĐITE NAJBLIŽEG OVLAŠTENOG DILERA

Naši stručnjaci su spremni da odgovore na sva vaša pitanja. Saznajte više o našim uslugama ili pronađite ovlaštenog dilera na mapi ispod.

Možda ćete morati prihvatiti da vaš pretraživač koristi vašu trenutnu lokaciju