X-TORQ
Proizvodi i inovacije

X-Torq® – dobar za vašu učinkovitost i finansije, kao i za našu okolinu

Nudimo asortiman snažnih mašina na baterijsko napajanje. Ipak, za te zaista teške zadatke povremeno su vam potrebne mašine na benzinski pogon. Naša tehnologija X-Torq® ne daje vam samo snagu koja vam je potrebna u svakom trenutku. Također možete uživati u većoj učinkovitosti goriva i nižim emisijama ispušnih plinova u poređenju s konvencionalnim motorima.

Pionirstvo je dio naše DNK. Od osnivanja kompanije Husqvarna 1689. godine, naši inženjeri su neprestano izmišljali nove tehnologije koje su poboljšale svakodnevni život ljudi. Postavljanje novih standarda o tome kako stvari trebaju biti učinjene, kako profesionalno, tako i kod kuće. Danas nudimo precizno projektirane proizvode na benzinski pogon koji pružaju veliki okretni moment tamo gdje vam je najpotrebniji. Bilo da režete, pušete ili obrezujete, možete očekivati snagu u impresivno širokom rasponu obrtaja u minuti.

X-Torq

Maksimalna snaga pri niskim obrtajima

Mnogo toga je zahvaljujući X-Torq®, našoj patentiranoj i već dugo dokazanoj tehnologiji motora. Naši X-Torq® motori dizajnirani su za proizvodnju maksimalne snage, čak i pri nižim obrtajima. Motore X-Torq® pronaći ćete u asortimanu ručnih proizvoda koji isporučuju znatno više male snage u poređenju sa standardnim 2-taktnim motorima, što čini znatno lakšim obavljanje čak i najtežih zadataka.

Čist zrak čisti emisije

Ali to ni blizu nije sve. X-Torq® je također štedljiviji i stoga je u mnogim slučajevima jeftiniji za rad. Zapravo, proizvodi X-Torq® u skladu su s najstrožim ekološkim propisima. Dajući vam do 20% manju potrošnju goriva – i do 80% manje emisije u opređenju s konvencionalnim motorima. Tajna iza ovoga je da naša tehnologija koristi čisti zrak, umjesto zraka pomiješanog s gorivom, za ispiranje ispušnih plinova. Sve to čini X-Torq® ne samo običnim, snažnim benzinskim motorom, već i tehničkim rješenjem koje je korisno za vašu radnu učinkovitost, vaše finansije i, na kraju, ali ne i najmanje važno, našu okolinu.