Z 242F (ClearCut)
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Stvari koje trebate imati na umu prilikom kupovine kosilice s nultim okretanjem

Kosilica s nultim okretanjem omogućava vam košnju toliku blizu ivica da ih više ne morate obrezivati. Evo nekoliko savjeta o čemu treba razmišljati prilikom kupovine kosilice s nultim okretanjem.

Dizajn kosilice s nultim okretanjem s njezinim visokim kapacitetom i brzom upravljivosti osmišljen je upravo za tipičnu komercijalnu upotrebu. Naše kosilice s nultim okretanjem su projektirane uporedo s našim komercijalnim modelima. To znači da se mogu učinkovito, brzo i jednostavno nositi sa zahtjevnom košnjom na velikim područjima.

Da li ste profesionalac ili vlasnik kuće?

Kada odlučujete o kosilici s nultim okretanjem, najvažniji faktor je veličina područja koje ćete kositi.

Naše kosilice s nultim okretanjem za vlasnike kuća općenito su manje, zbog čega zauzimaju manje prostora dok su parkirane, a mogu kositi i manje prolaze u bašti. Najveći od modela za kuće ili vlasnike zemljišta, može savladati 2,8 akera po satu.

Ako tražite novu kosilicu s nultim okretanjem za profesionalnu upotrebu, imamo širok asortiman sa snažnim motorima i većim spremnicima za gorivo. Profesionalni modeli su brži i mogu savladati veće površine, do 7 akera po satu.

Propan

Propan je odličan način za smanjenje emisija i troškova goriva te moguće ostvarivanje poreznih olakšica. Ali propan nudi i mnoge druge koristi. Propanski motor u pravilu zahtijeva manje popravaka jer se kvalitet propana ne smanjuje. Ako namjeravate raditi cijeli dan, također biste mogli razmisliti o kupovini neobaveznih dvojnih spremnika od 33 lb koji imaju kapacitet za 14 galona goriva.

  Opće činjenice o Husqvarna kosilici s nultim okretanjem

  • Naše kosilice s nultim okretanjem su izdržljive sa stabilnim okvirom i snažnim, pouzdanim motorom. Sve komponente su dizajnirane tako da izdrže zahtjevan rad.
  • Udobno okruženje za vozača i efikasno prigušivanje vibracija povećavaju udobnost i smanjuju zamor
  • Sve kontrole se lako dohvaćaju
  • Veliki, široki bočni točkovi manje pritišću površinu travnjaka, što znači da će manje ravnati travu i poboljšati pristup. Nizak centar ravnoteže pruža vuču i stabilnost: što je prednost ako je tlo neravno.
  • Efikasan sistem hlađenja je važan ako će mašina raditi pri optimalnoj temperaturi duže periode – posebno tokom toplih dana