Istaknuti proizvod

(1)

Najbolje od dva svijeta

Možda izgleda kao još jedna kosilica na točkovima. Ali pripremite se za iznenađenje, ugodno iznenađenje. Naša nova, profesionalna hibridna prednja kosilica kombinira veliku upravljivost za složene zadatke s impresivnim kapacitetom za efikasnu košnju površina nekad rezerviranih za veće kosilice. A tokom košnje imate i priliku da smanjite ugljični otisak. I kao dodatna prednost, standardna konfiguracija hibridne kosilice "je dodatno opremljena".

P 535HX

Svestrani kapacitet

Rad u gužvi ili područjima osjetljivim na buku može biti izazov prilikom rukovanja opremom za košenje. Ispušni plinovi mogu ometati područja kroz koja se krećete tokom prijevoza između radnih područja.

Uz Husqvarna P 535HX ovo više ne predstavlja problem. Hibridna funkcija omogućava jednostavno prebacivanje na potpuno električni pogon, čime se umanjuje vaš uticaj ne samo na osobe oko vas već i na okoliš.

Također je moguće aktivirati električni način rada ako za rad druge dodatne opreme nije potreban dizelski pogon, npr. za napajanje prikolice. Električna baterija štedi gorivo, omogućava bolji radni dan i vašem radu uistinu dodaje funkciju "ne ometaj". A budući da je baterija potpuno napunjena nakon samo 20 minuta košnje, vaš sljedeći prijevoz između područja će biti lak kao i poslovična šetnja parkom.

P 535HX Hybrid

Osmišljeni da vam pruže savršen pregled

Husqvarna P 535HX uključuje rješenja koja vam daju najbolji mogući pregled svake situacije. Zaslon s novim grafičkim korisničkim interfejsom koji je smješten na udobnom, potpuno ovješenom Grammer sjedištu, prikazuje lako dostupne funkcije i relevantne informacije u boji. Uključeni hidraulički komplet će omogućiti upotrebu i kontrolu više dodataka i platformi. Mašina ima ugrađenu mogućnost povezivanja s našim digitalnim alatom Husqvarna Fleet Services™*, koji vam omogućava prikupljanje i analizu operativnih podataka za poboljšanje vašeg poslovanja. Osim toga, eksterni dizajn će vam pomoći da držite zadatak pri ruci čvrsto u svom vidokrugu. Nova, snažna dvostruka LED svjetla će poboljšati vidljivost i u blizini i na velikoj udaljenosti.

*Pretplata na Husqvarna Fleet Services™ je potrebna da biste mogli koristiti ovu funkciju.

P 535HX Hybrid

Visoka produktivnost, mali uticaj na okoliš

Dizelsko-električni pogonski sistem je najbolja kombinacija dvaju svjetova. Električni pogonski sistem omogućava gotovo tihi način prijevoza – 16 dB (A) manje od uobičajenih kosilica*. Uz to je i efikasniji te vam omogućava do 30% manju potrošnju goriva, kao i dodatnu snagu za košnju. To će vam pomoći u produktivnosti ili uštedjeti novac na troškovima goriva, a istovremeno smanjiti emisiju ugljika. Uz dodatno priključno punjenje (izvor napajanja se prodaje kao dodatna oprema) uvijek ćete moći započeti posao s potpuno napunjenom baterijom, čime ćete još više smanjiti svoj uticaj na okoliš.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, pogonski sistem pruža preciznu elektroničku kontrolu vuče koja doprinosi sigurnijem, efikasnijem radu i dobrim rezultatima košnje u svakom trenutku. Sve u svemu, ovo dovodi do dosljedno povećane produktivnost.

*Izmjereno na asfaltu jednim mikrofonom postavljenim na udaljenosti od 7,5 m u skladu sa standardom ISO 732 – Mjerenje buke koju emitiraju ubrzavajuća cestovna vozila.