Razmišljate o kupovini mašine? Razmislite ponovo.

Neprestano preispitujemo i razmatramo na koji način dizajniramo proizvode i usluge kako bismo doprinijeli održivoj budućnosti. U nastavku je navedeno nekoliko primjera onoga čime je ovo razmišljanje do sada rezultiralo. Saznajte više i inspirišite se kako postupiti i šta kupiti kako biste bili sigurni da će vaše buduće odluke biti korisne za vas, vašu kompaniju i našu planetu.

Battery Through Body Design
Neka ova sila bude s vama
Pređite na naše proizvode na baterije i uživajte u učinkovitom, praktičnom poslu bez dima. Također ćete cijeniti niže operativne troškove. A zahvaljujući virtualno tihim motorima, imat ćete mogućnost ispuniti svoje zadatke kad god to poželite, a da nikoga ne ometate.
535iRXT, Bruscutter, Battery, ErgoFeed Trimmer Head
Pritisak dugmeta za okoliš
ErgoFeed je pametna funkcija na našem trimeru za živicu na baterije 535iRXT. Samo pritisnite dugme da biste dobili flaks za trimer koji vam je potreban, što smanjuje rizik od nenamjernog uvlačenja flaksa i nepotrebnog otpada u prirodi.
Husqvarna Fleet Services - garage wall
S manje mašina svi pobjeđuju
Kao profesionalac možete pristupiti podacima o mašinama kako biste izbjegli posjedovanje previše mašina koje rijetko koristite – pobjednički koncept i za vaše finansije i za naše okruženje. Ovo je jedna od mnogih prednosti korištenja našeg digitalnog alata Husqvarna Fleet Services™.
P 535HX Hybrid
Predstavljamo način rada „ne uznemiravaj“
Osim tihe vožnje između poslova, naša profesionalna hibridna (dizel-električna) prednja kosilica Husqvarna P 535HX nudi izuzetno široku reznu glavu – i 30% manju potrošnju goriva u poređenju s ekvivalentnom benzinskom kosilicom.
Forest image for 2T Re-Power
Točite prirodno gorivo
Re-power, naše alkilatno gorivo s obnovljivim sadržajem, omogućuje čišće izgaranje i manje direktnih emisija. Time se produžava životni vijek naših mašina, poboljšava vaše radno okruženje i – na kraju, ali ne i najmanje važno – smanjuje ugljični otisak.
Pročitajte o Re-Power

Sveobuhvatni rad na održivosti

Ovdje ćete pronaći članke koji prikazuju neke od naših raznolikih poslova i inicijativa koje na različite načine čine naš život održivijim – dana i sutra.

Living city digital event 2020 - image
Izdvajamo s događaja Living City 2021
Organiziramo godišnju međunarodnu konferenciju – koja se sada naziva Living City – o tome kako pametno uređenje okoliša, satelitski podaci, povezani proizvodi i nove tehnologije mogu poboljšati urbana područja i stvoriti zelenije, življe gradove.
Battery Box Tools for You
Koristite tuđu mašinu
Vjerujemo da bi dijeljenje opreme moglo biti velika nadopuna u budućnosti. Stoga provodimo probne projekte poput projekta „Alati za vas“
Fleet Services Carbon footprint
Umanjite posljedice
Ako profesionalno radite i prijeđete s benzinskih na baterijske mašine, možete vidjeti uticaj svake radnje koju poduzmete na okoliš. Sve zahvaljujući našoj digitalnoj funkciji Kalkulator ugljičnog otiska.
Pročitajte više
X-Torq hero
Čišće radno mjesto
Iako imamo moćne baterije, ponekad su vam potrebni benzinske mašine za zaista teške zadatke. Na sreću naša tehnologija motora X-Torq® značajno smanjuje emisiju ispušnih plinova. Dobro za vas i ljude u blizini.
Pročitajte o motoru X-Torq®
AI satelit nadzire zelene površine
Zelene površine pluća su gradova i doprinose dobrom fizičkom i mentalnom zdravlju građana. Za nadzor javnih zelenih površina stvorili smo HUGSI (Husqvarna Urban Green Space Index (Indeks urbanih zelenih površina)) – sjajni uvidi koje prikuplja umjetna inteligencija.
Pročitajte o rješenju HUGSI
Forest
Održivost - vitalni dio naše DNK
Sustainovate je naš način integriranja održivosti u svaki dio našeg poslovanja. Usidren je u našoj strasti za inovacijama i nastoji povezati ljude s prirodom.
Pročitajte o našoj predanosti održivosti

Svjedočanstva kupaca - Husqvarna profesionalna serija s baterijskim napajanjem

Sve zelene površine u gradu Weissenfels održavaju se proizvodima s baterijskim napajanjem iz kompanije Husqvarna. Operateri su impresionirani učinkovitošću mašina. I ljudi u blizini zbog niskog nivoa buke. „Oni ne vjeruju da radimo jer nas ne čuju. Ali već smo davno završili. Jednostavno ne čujete“, kaže operater.
Javno uređenje okoliša, Weissenfels, Njemačka