Tractor TS 348XD(ClearCut)
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine novog traktora za baštu

Tražite najbolju opciju pri kupovini novog traktora za bašte? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete pravi.

Odgovarajuća veličina za posao

Uošteno, ako je vaša bašta veća i otvorenija, važno je da vaš traktor za bašte ima izdašniju širinu rezanja. Međutim, ako ima mnogo prepreka, poput drveća i grmlja, bolje je odabrati traktor za bašte koji je dovoljno mali da prođe kroz najuže prolaze. U asortimanu traktora za bašte kompanije Husqvarna, nudimo traktore sa širinama rezanja od 77 cm do 137 cm.

Kolektor ili bočno izbacivanje?

Vrtni traktor Husqvarna pomaže vam u postizanju prvoklasnih rezultata korištenjem metode košenja koja najviše odgovara vašem travnjaku. Odaberite model s integriranim sakupljačem kada želite sakupljati pokošenu travu i postizati uredne rezultate. Za brzo i učinkovito košenje odaberite traktor s bočnim izbacivanjem. Kada vaš travnjak treba đubrenje malčiranjem prebacite se u način rada BioClip®.

Dodatna oprema za veću svestranost

Naši baštenski traktori mogu biti opremljeni širokim asortimanom dodatne opreme za traktore za bašte tako da svoj traktor možete koristiti cijele godine za različite svrhe. Na primjer, svoj traktor za bašte možete upotrebljavati kao sakupljač lišća, grablje za mahovinu, prozračivač i razbacivač za pripremu travnjaka, četku koja se montira sprijeda, dasku za snijeg ili bacač snijega za čišćenje prilaza i staza, a postoji i priključak za prikolicu koji vam olakšava rad u bašti.

Biranje prijenosa

Traktorom za bašte s hidrostatskim prijenosom lakše se rukuje nego s traktorom s ručnim prijenosom. S ručnim prijenosom morate zaustaviti traktor svaki put kada mijenjate brzine. Hidrostatski prijenos omogućava vam kontinuirano podešavanje dok vozite.

Dva su različita rješenja za hidrostatski prijenos. Za maksimalnu udobnost odaberite traktor s prijenosom na papučicu, gdje zasebne papučice kontroliraju brzinu i smjer kretanja naprijed i nazad. Druga opcija je hidrostat na polugu. Poluga je na braniku i lako joj se može pristupiti s vozačevog sjedišta.

Traktori za bašte

Saznajte više o našim traktorima za bašte

Pročitajte više

Nekoliko činjenica koje će vam pomoći da odaberete pravi traktor

  1. Traktor za bašte s integriranim kolektorom ima najefikasniji sistem prikupljanja
  2. Kod košnje visoke i grube trave najučinkovitije je rezno kućište s bočnim izbacivanjem
  3. Korištenjem različitih vrsta dodatne opreme, naši traktori mogu biti nadograđeni za sakupljanje, BioClip® rezanje i izbacivanje, kako bi odgovarao vašoj vrsti travnjaka i navikama košenja
  4. Većina traktora s ugrađenim sakupljačima (modeli CT/CTH) standardno se isporučuju s priključkom BioClip®, dok se deflektor za stražnje izbacivanje može kupiti kao dodatna oprema
  5. Većina traktora s bočnim izbacivanjem može biti opremljena prikupljačem s 2 ili 3 posude
  6. Svi traktori s bočnim izbacivanjem mogu biti opremljeni dodatnom opremom za BioClip® rezanje
  7. Budući da traktori s ugrađenim sakupljačem nemaju deflektor koji je izbočen na jednoj strani reznog kućišta, oni mogu raditi u užim prostorima od modela s bočnim izbacivanjem