Izdvajamo s događaja Living City, 23. mart 2021. godine

Prijavili smo se. Slušali smo. Naučili smo. Još jedan Living City a mi zahvaljujemo profesionalcima, stručnjacima i entuzijastima koji su se okupili na mreži kako bi podijelili svoje znanje i uvide. Uzbudljivi i revolucionarni razvoji koji mijenjaju igru u upravljanju njegom travnjaka u sportu i golfu bili su u središtu pažnje. U nastavku donosimo ključne naglaske s još jednog fascinantnog i uspješnog događaja Living City.

Kako bi prikupljanje podataka moglo poboljšati kvalitet travnjaka?

GreenSight je američka kompanija specijalizirana za prikupljanje podataka o kvalitetu travnjaka na golf igralištima i sportskim terenima. Stephen Ohlson, potpredsjednik, Odjel za razvoj proizvoda u kompaniji Green Sight, podijelio je nekoliko zanimljivih primjera kako njihove usluge mogu doprinijeti poboljšanju kvaliteta, smanjenju troškova i boljoj održivosti.

Istraživanje RoboGolf: uticaj korištenja kosilice Husqvarna Automower® na kvalitet travnjaka

Karin Juul Hesselsøe iz NIBIO istraživačkog centra u Norveškoj ispričala nam je o istraživačkom projektu koji vodi u vezi s uticajem kosilice Husqvarna Automower na kvalitet travnjaka golf terena. Karinino izlaganje je pokrilo opseg i postavku projekta, kao i početni uvid u nalaze.

Nova inovativna partnerstva u održavanju sportskih terena

GML Sport AB fokusira se na održavanje zelenih sportskih površina. Kristoffer Palmlund iz švedske kompanije pridružio nam se kako bi razgovarao o izazovima s kojima se susreću u industriji i kako ih usluge robotske košnje, novi poslovni model i inovativna partnerstva kompanije Husqvarna smanjuju.

Više novosti o kosilici CEORA

Također smo otkrili dodatne uzbudljive detalje o kosilici CEORA, sljedećoj generaciji robotske košnje velikih razmjera kompanije Husqvarna.

Panel diskusija sa Stephenom Ohlsonom, Karin Juul Hesseløe i Kristofferom Palmlundom

Nakon njihovih pojedinačnih izlaganja, naša tri gosta učestvovala su u panel diskusiji o industriji upravljanja travnjakom u sklopu sporta i golfa, te odgovorila na neka pitanja učesnika.

Living City 2020

Dizajn koji uključuje prirodu i održiva gradnja u urbanim područjima

Kako stvaramo i dizajniramo uistinu održive, zelene gradove budućnosti? Winy Maas, arhitekt, urbanist i dizajner okoliša kompanije MVRD u Nizozemskoj, dijeli neke od svojih radova, kao i svoje vizije o budućem razvoju naših kolektivnih urbanih sredina.

HUGSI 2.0 – Kvantificiranje zelenila globalnih gradova

Koliko su zeleni gradovi u svijetu? Odgovor na ovaj vitalan upit može se pronaći uz pomoć HUGSI – Husqvarna Urban Green Space Index (Indeks urbanih zelenih površina), koji prikuplja informacije i analizira podatke iz 155 gradova u 60 različitih zemalja. Erik Swan, strateg digitalnog ekosistema, vodi nas kroz podatke i ukazuje na mnoge prednosti koje se mogu dobiti – za operatere, vlasnike kompanija i cijele gradove – iz uvida.

Prikupljanje podataka i održivo upravljanje zelenim površinama

Od 2008. godine AGZA – American Green Zone Alliance – neumorno radi na poboljšanju upravljanja američkim zelenim površinama. Osnivač i izvršni direktor Dan Mabe poziva nas u svijet organizacije AGZA i objašnjava kako oni rade – kroz programe obrazovanja i certificiranja – kako bi omogućili i osnažili upravitelje zelenih površina da stvore tiše, održivije zone niskog uticaja.

Ugljični otisak u upravljanju zelenim površinama

Kako bi upravljali prijelazom s fosilnih goriva na održive alternative, organizacija ili uprava grada moraju biti posvećeni promjeni. A za to je potrebna sveobuhvatna strategija s konkretnim prekretnicama koje svaka organizacija ili gradska uprava može provesti. Jonas Willaredt, voditelj odjela za okoliš i održivost u kompaniji Husqvarna, vodi nas kroz neke od značajnih inovacija i usluga koje Husqvarna nudi tržištu kako bi se smanjio ugljični otisak i povećao cjelokupni okoliš u našim urbanim prostorima.

Husqvarna CEORA

Husqvarna nastavlja na zacrtanom putu poboljšanja upravljanja zelenim površinama kroz revolucionarne inovacije. Olle Markusson, direktor upravaljanja proizvodnjom robotskih proizvodima, dijeli prvi pogled na najnoviju inovaciju proizvoda usmjerenu na pojednostavljenje svijeta upravljanja zelenim površinama.

Održiva njega travnjaka kao usluga

Nova vremena i novi zahtjevi zahtijevaju nove poslovne modele. Eric Tinga, globalni direktor za korisničko iskustvo i marketing, predstavlja njegu travnjaka kao uslugu, impresivnu prečicu kružne ekonomije za povećanje učinkovitosti njege travnjaka. Korištenjem robotskih servisnih rješenja i automatizacije kompanije Husqvarna, radni resursi mogu se optimizirati. Ugljični otisak operacije može se svesti na najmanju moguću mjeru kroz značajno smanjenje buke i emisija, uz siguran rad za sve uključene.

Kuda idemo odavde?

Postoji mnogo načina za unapređenje industrije upravljanja zelenim površinama. Living City kompanije Husqvarna dotaknuo se samo nekoliko puteva koji su pred nama, ali naravno postoji još mnogo toga o čemu treba raspravljati i što treba razmotriti. U ovoj panel diskusiji govornici su odgovarali na pitanja i elaborirali svoje ideje i budućnost uređenja okoliša.