Alat za korištenje


Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine novog trimera

Želite obrezati ivice travnjaka u vašem vrtu? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine. Postoje dvije glavne vrste trimera: sa zakrivljenom i ravnom osovinom, a različita dodatna oprema može pretvoriti vaš trimer u svestran i koristan alat za vrtlarstvo.

Odabrali ste zakrivljenu ili ravnu osovinu?

Trimer se upotrebljava za obrezivanje ivica travnjaka do kojih ne može dosegnuti kosačica. Trimer sa zakrivljenom osovinom često se upotrebljava za jednostavno obrezivanje oko travnjaka i cvjetnih gredica. Uređaji sa ravnom osovinom i pužnim zglobom osmišljeni su za zahtjevnije poslove i olakšavaju pristup ispod živice, grmlja i sličnih mjesta.


Nabavite pravi dodatni pribor

Trimeri sa ravnom osovinom kao pribor imaju J-ručku koja sprečava korisnika u približavanju reznoj opremi. Prilikom košenja nožem za travu uvijek morate imati pričvršćenu J-ručku. Ako želite obavljati najrazličitije baštenske poslove, mogli biste razmisliti o trimeru sa rastavljivom osovinom. Osim što ih je jednostavno spremiti, oni su istinski višenamjenski uređaji na koje se može postaviti nekoliko priključaka, na primejr makaze za živu ogradu, duvač, dodatak za ivice, teleskopsku pilu i sakupljač.


Baterijski trimeri

Moderni baterijski trimeri su snažni, nevjerojatno tihi i ne proizvode gotovo nikakve vibracije. Svi Husqvarnini proizvodi upotrebljavaju istu vrstu punjača, a punjenje baterije od 4,2 Ah traje između 30 i 50 minuta. Dodatne baterije ili baterija za nošenje na leđima omogućuje vam cjelodnevni rad. Baterijski proizvodi savršeni su za poslove u zatvorenim prostorima ili kada radite na javnim površinama ili područjima osjetljivima na buku, na primjer blizu bolnica, trgovačkih centara, domova za njegu, škola ili gradskih parkova.


Stvari koje trebate razmotriti kada kupujete trimer:


 1. Obratite pažnju na to da trimer ima veliku snagu i veliko ubrzanje radi maksimalne učinkovitosti. Trimer sa malom snagom zaplest će se i češće lomiti niti.


 2. Udobne ručke važne su jer pretvaraju baštovanstvo u ugodnije iskustvo te sprečavaju povrede i prekomjerni umor.


 3. Motor bi se trebao jednostavno pokrenuti i zaustaviti. 4. Da biste zaštitili leđa i učinili baštovanstvo što jednostavnijim, trimeri bi trebali biti što je moguće lakši s obzirom na predviđeni posao.


Uporedite naše proizvode i dobijte više informacija na stranici za trimer

Attachments make the Husqvarna Trimmer a versatile tool in your garden

Povezani članci

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Travnjak i vrt

  Šta trebate da razmotrite kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sjekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili obrezivanje grmlja i malih drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine motorne kose.

 • Hedge Trimmer 226HD60S
  Travnjak i vrt

  Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine makaza za živu ogradu

  Kada birate makaze za živu ogradu, razmislite o tome za koju ćete ih vrstu posla upotrebljavati. Hoćete li obrezivati visoku, nisku ili dug živu ogradu? Hoćete li oblikovati živu ogradu? Postoje tri glavne vrste makaze za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i na produženoj osovini. Odaberite vrstu koja najbolje odgovara vašim baštenskim potrebama.


 • Blower 525BX
  Travnjak i vrt

  Šta trebate razmotriti prilikom kupovine duvača

  Duvač je odlično sredstvo za čišćenje od lišća, otpadaka, trave i obrezane žive ograde. Ali, našta trebate obratiti pažnju prilikom kupovine novog duvača? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu prije kupovine. Nudimo duvače za sve vaše potrebe. Ako znate za što ćete ga upotrebljavati, mi vam možemo pomoći odabrati onaj pravi.